אם אתם הורים לילדים הפעילים ברשת כדאי שתקראו קצת מספרים
בישראל 2015 – 45 אחוזים מהילדים בגיל 10-17 מדווחים כי נפגעו מאלימות מילולית ברשת וקרוב ל-80 אחוזים לא מספרים לאיש כי היו קורבנות לאלימות באינטרנט.
נוראי נכון?
עוד יותר נוראי בעיני זה שהתופעה הזו אינה נאכפת ע"י שום גורם בארץ ובעולם.
כמו הרבה דברים שאני מכירה, לפני שנה וחצי הוקם המיזם החברתי "הכפתור האדום" ע"י שלושה סטודנטים במרכז הבינתחומי בהרצליה, (אלון בר דוד, עדי זוטא ולירון פטאו) שהחליטו לקחת יוזמה ולצאת במאבק בבריונות ברשת (Cyber Bullying). והם עושים זאת יחד עם צוות מתנדבים סטודנטים במרכז הבינתחומי. שמקבלים ממינים ודואגים לפניות . הפניות שהוגדרו כאלימות מועברות כתלונות לאתרים בהם מופיע התוכן האלים .
הכפתור האדום ניתן להורדה בחינם למחשב, – תוסף לדפדפן האינטרנט, המשמש כ'לחצן דיווח' בעת ההתקלות באלימות ברשת , התקנתו ידידותי פשוטה וחינמית.
ולא רק במחשב, מהיום, יכול כל בעל סמארטפון להוריד בחינם מחנות Google Play את אפליקציית הכפתור האדום ולדווח על אלימות ברשת, לאחר ההתקנה יופיע כפתור הדיווח, לחיצה על כפתור תאפשר למשתמש לבחור את האפליקציה ממנה ירצה לדווח. בעת זיהוי תוכן אלים באחת מהרשתות החברתיות, או בפרסום פוגעני – שיימינג, איומים, סרטונים פוגעניים, קבוצות שנאה, הטרדות, לחיצה פשוטה על הכפתור תשלח את צילום המסך באופן אנונימי לארגון, לטיפול בהסרת התוכן ואף לסיוע חירום במקרה הצורך (משטרת ישראל, עמותת סה"ר, ער"ן).

אם יש לכם ילדים שפעילים ברשת, עודדו אותם לספר לכם על כל מקרה אלימות , ולדווח. וכמובן והתקינו להם את הכפתור במחשב ובסמארטפון