במהלך הנסיעה לגן גורו ניסיתי לשחזר את הביקור הקודם , בפעם האחרונה שביקרנו בו הבכורה הייתה פעוטה, הוא היה דיי חדש, מכל בעלי החיים בגן, מלבד הקנגרו זכרתי את הקואלות-החיות שמבלות את החיים שלהם בשינה כ- 20 שעות ביום אם להיות קטנונים . זכרתי את המדריך מנסה להסביר למבקרים שלא משנה כמה הם יצעקו היא תמשיך לישון לה ואת האכזבה של המבקרים שציפו למשהו זז ולא לגוש פרווה על עץ אקליפטוס.

חלפו מאז כמה וכמה שנים, ולתא המשפחתי הצטרפו שני השודדים,קיבלנו בשמחה את ההזמנה לבקר שוב. הסתדר לנו מצויין עם החזרה מצפון. הגענו בשעות הצהרים, כמה ימים לפני פסח לגלות עולם שלם של אוסטרליה בעמק.
אחד הדברים הטובים וחדשניים בעיני היה המפה המפעילה אותה קיבלנו בכניסה, במפה ימצאו הילדים כתב חידה עם משימות וקיוקוד אותו ניתן היה לסרוק באמצעות הטלפון הסלולארי , ולקבל הסבר קולי ברור בכל אחד מהכלובים,( רעיון שלדעתי שווה לאמץ בכל גני החיות). הילדים מוזמנים לפתור את כתב החידה שמופיע על המפה ולשלשל אותו בסיום לתיבה, אחת לחודש נערכת הגרלה. אנחנו דילגנו על השלב הזה, אני מניחה שזה לילדים יותר גדולים.
הגן עצמו מאוד גדול,ויש בו מגוון של פעילויות, הדרכות וחיות.
ישנם בעצם שלוש "פינות ליטוף", המוכרת והידוע היא כמובן הקנגורים, בה פתחנו את הסיור .
זכרתי מהביקור הקודם הרבה יותר קנגורים בשטח אני מניחה שזו השעה, אבל רובם רבצו להן בשקט באזור המנוחה, כמה בודדים השתרעו בשטח, והאטרקציה הייתה שהם הסכימו בפולניות לקחת כמה נגיסות מהמזון שאפשר לרכוש במקום.
מי שלא נשאר אדיש היו הילדים, הם התרוצצו מאחד לשני, מלטפים, מסתקרנים, הנה רגל מתוך כיס, אוזן, הגדולה כבר שאלה שאלות האמצעי היה עסוק בלנסות להבין וקטן הבית מצא שפה משותפת עם קנגרו.

התחנה הבאה – פגישה עם נחש.
אחרי הודעה בכריזה באנו לפגוש פנים אל פנים נחש פיתון.

אחרי הסברים עמוקים אך בגובה העיניים, מענה על שאלות, ולא לפני שהמדריכה חזרה והסבירה על הנחשים בטבע, וחזרה והדגישה לילדים שאין לגשת לאף נחש לבד אף פעם לבד. הגיע הקטע המאתגר,ללטף נחש.

משם המשכנו אל פינת הליטוף השנייה : צפרית הלורים , מעיין חממה ובה עשרות לורים צבועניים, בכניסה קיבלנו שיפוד עץ עליו תפוח והנחייה כיצד לאכיל את הציפורים, חוויה קסומה בה השתתפו כל בני המשפחה הורים וילדים.

קטן הבית עמד מוקסם מול הציפורים הצבעוניות והן בתמורה טיפסו עליו,האמצעי לא ידע את עצמו מרוב אושר, והבכורה "אילפה" כמה לוריות לעמוד עליה. הילדים שבו אל המדריך פעם אחר פעם בבקשה לעוד שיפוד, הוא גילה סובלנות רבה, אני מניחה שזה היה בגלל מעוט המבקרים בצפרייה באותו זמן, אבל יאמר לזכותו שהיה אדיב גם שהסביר לילדים שיש להשאיר גם לאחרים.

אחרי חוויה צבעונית המשכנו בסיור אצל השועלים המועפפים הלו הם העטלפים, עברנו בין כלובי הציפורים השונות ואמרנו שלום לקזואר :), והתפעלנו מהברכה עם הברבורים הברווזים והצבים.
פינת הליטוף, הבאה הייתה החווה האוסטרלית , בה פגשנו ובעיקר נחקרנו ע"י כבשים ועיזים ננסיות אותם אפשר לסרק, והן בתמורה בודקות מה אתם לובשים, ואם נכנסתם עם עגלה מה יש בה שאפשר לנשנש.

את הביקור סיימנו הילדים בריצה בתוך המבוכים, אני מניחה שאם היה עוד קצת זמן יש מצב שגם אנחנו ההינו משתתפים בפעילות.
שורה תחתונה, אחת האטרקציות המומלצות שלנו בצפון, שווה לגמרי לשלב אותה במסלול, או אפילו לשקול ביקור נפרד
[highlight]המלצות שלנו :[/highlight]
- יש מגוון פעילויות, כדאי להגיע מוקדם בבקר
- תשאירו זמן למבוך
[highlight]מודעין :[/highlight]
איך מגיעים : בכביש 669 בכניסה לגן השלושה, פונים שמאלה אל הכניסה למגרש החנייה של הגן גורו.
למחירון שעות פעילות ומיידע נוסף הקליקו כאן