אחד הדברים שהכי הפחידו אותי אחרי שהתבשרנו שהמרכזי חולה בצליאק זה מה יהיה מחוץ לבית. איך נסתדר? איך יהיו ימי ההולדת? והעוגות שיש בכיתה?
שמחתי לגלות מהר מאוד, שהיום בניגוד לזמני עבר יש לא מעט אפשרויות סביב כיבוד יומולדת, ולמזלנו האישי אנחנו זכינו בקהילה מכילה ומודעת, וכשהורים לא בטוחים הם מצלצלים.
אז הנה הגיע התור שלנו לחגוג יומולדת, וכמובטח חלק ב' של אתגר יומולדת ללא גלוטן והפעם – כיבוד.
שולחן כיבוד
בתכנית היה לצלם לכם את השולחן, במציאות היו עשרים ילדים בכיתה ג' ואמא אחת לא מאורגנת לגמרי אז כאן תצטרכו להאמין לי, שלא היה חסר כלום כי ממש לא הספקתי לצלם 😊
רגע לפני מהניסיון שלנו : אתם יכולים לבחור בין שולחן ללא גלוטן בכללי, או שני שולחנות , האחד עם האחד בלי. מה שחשוב זה להבהיר לילדים איזה שולחן הוא מה, ולבקש מהם להקפיד לא לערבב , מי שלוקח ביד משולחן עם גלוטן שוטף ידיים או מבקש ממשהו עם ידיים נקיות לקחת מהשולחן ללא הגלוטן.
מניסיון שלנו לילדים צעירים יש מודעות טובה, והסבר פשוט עושה את זה. אנחנו הלכנו על שולחן בלי גלוטן מי שלא ידע על העניין פשוט לא הבחין בהבדל.

כיום בתחום החטיפים יש מגוון מאוד גדול של מוצרים מלא מעט יצרנים, כולל חטיפים מוכרים ואהובים. של היצרנים הגדולים לדוגמא באסם תמצאו מלבד פתיבר ללא גלוטן (שהוא הבסיס לעוגה מהפוסט הקודם ) גם את סידרת "אח של ביסלי" שיש בה טעמים חריפים לטעמי אבל הילדים מתים עליה, במבה ללא גלוטן , אפרופו – החטיף שכולנו כאן אוהבים, ארנבונים, דובונים וגם בייגלה!
חברת שטראוס עלית , עשתה את אחד הדברים המופלאים בעיני וסימנה את המוצרים ללא גלוטן בפרח אדום (הן על חטיפים והן על מוצרי חלב ) ככה שמאוד קל לזהות אותם ויש באמת מגוון מאוד גדול . אצלנו אוהבים תפוציפס, פופקורן סוכריות וכמובן שוקולד 😊
מותג נוסף שהכרנו רק אחרי האבחון הוא עלמה , המייצר ע"י חברת גילרו. . את גביעי הגלידה שלהם אימצנו כבר בקיץ , והם לדעת בני הבית טעימים יותר מהגביעים הרגילים. עכשיו התווספו למגוון גם ופלים ללא גלוטן (יש שוקולד, לימון, קרם שוקולד), והשוס האהוב על ילדים – גליליות.
אם אתם ממש בעניין של להשקיע או בעניין של עוגות ממתקים תדעו שיש עוד מגוון רחב של מוצרים, כולל חלק מסוכריות הm&m וקינדר לדוגמא.

עוגה
יש לנו מסורת משפחתית של עוגות, ובימי הולדת לא משנה אם אתה בן שנה או שבעים תקבל עוגת שוקולד. גם המרכזי קיבל עוגת שוקולד. את המתכון המסורתי של סבתא שלי החליפה תערובת לעוגת שוקלד של כרגיל. התוצאה אגב מעולה, ומי שלא יודע שזו עוגה ללא גלוטן ממש מתפלא.
בבית אני לפעמים משתמשת גם בקמח תמי כתחליף לקמח רגיל.
ועכשיו שאנחנו אחרי חגיגות למשפחה, וחגיגות לכיתה (של החוגג הראשון מבין השלושה) אני יכולה באמת לסכם ולהגיד שזה אולי נראה מפחיד, אבל זה לא כל כך מסובך. צריך בעיקר מודעות הורית, כי הילדים מסתבר מסתדרים עם זה ממש טוב
רק בשמחות 😊