זה קורה פעמיים בשנה, הילדים מתחרפנים, מבוגרים מתחרפנים, כולם מאחרים/מקדימים.
הזזת השעון. פעם קדימה פעם אחורה ותמיד זה לוקח זמן לכולם להסתגל.
להורים רבים (וכותבת שורות אלו מודה שהיא חלק מהרבים) שהילדים שלהם מתעוררים בחמש לפנות בוקר ביום יום ,העברת שעון הופכת לסיוט,הילדים פשוט מתקשים להסתגל לשינוי, הלילות לא לילות, וגם אחרי הצהרים הופכים לסוג של לחץ אחד גדול עייפות ובכי של כולם.
אז כמו ששמתם לב הימים מתקצרים, החושך מגיע ויחד איתו שעון החורף, בלילה שבין יום שבת ליום ראשון בתאריך 26.10.2014. בשעה 02:00 נזיז את המחוגים שעה אחורה, מה שתיאורטית אמור לתת לרובנו לישון שעה יותר באותו הלילה.
הפעם החלטתי שאנחנו עושים הכנה מוקדמת, ביקשתי מפיית השינה של הבית דבורה זהבי כהן המנכלית של המרכז לייעוץ שינה , שמלווה אותנו כבר תקופה לסייע, קבלו טיפים להכנה של הילדים למעבר קצת יותר קל .
אז מה עושים ?
- הדבר הקל ביותר וההדרגתי ביותר לעשות, הוא להשכב את הילד לישון, כל יום באיחור של כרבע שעה משעת ההשכבה הרגילה של הילד,וכן לאחר גם את שנת הצהריים, בכרבע שעה. לדוגמא: ילד שרגיל להירדם צהריים בשעה 12:00, נרדים אותו בשעה 12:15 ואת טקס השינה נאחר משעה 18:30 לשעה 18:45.
- במידה ולא הספקתם לאחר את שעת ההשכבה בהדרגה, ניתן להשכיב את הילד לישון באותה השעה שהיה רגיל לישון. כלומר, ילד שרגיל לישון בשעה 20:00 שעון קיץ, נרדים אותו בשעה 20:00 שעון חורף. מה שעשוי להוביל להתעוררויות במהלך הלילה, שייפסקו תוך כשבוע.
- דרך נוספת היא, להשכיב את הילד לפי שעון קיץ, כלומר, אם הילד היה רגיל להירדם בשעה 19:00 שעון קיץ, עכשיו הוא יבקש לישון בשעה 18:00. החיסרון הוא שהילד עלול להתעורר בשעה מוקדמת יותר.
- ילדים ששוכבים זמן ארוך במיטה לאחר ההשכבה, לא צריכים לשנות דבר, מכיוון שברגע שתשכיבו בשעה שהילד רגיל, הוא יירדם תוך מספר דקות ולא לאחר כשעה.
- לגוף לוקח כשבוע עד שבועיים ימים להתאזן בחזרה. אל תשכחו שכל ילד הוא שונה, ולכן גם זמן ההסתגלות משתנה בהתאם לטמפרמנט הילד.
- חשוב תהיו סבלניים, עקביים ונחושים.